Basında

TEKNOLOG + PCNET (Şubat 2010)

Kayıp Dünya; fantastik edebiyat, bilimkurgu ve mitoloji alanlarında, amatör ve profesyonel yazarlardan, makale ve hikayelerin yanı sıra, röportajlar, yarışmalar ve yazarlık derslerini bulabileceğiniz ilgi çekici bir online yayın.

   

https://teknolog.com/kayip-dunya/
https://www.pcnet.com.tr/web-siteleri/kayip-dunya/

 

chipCHIP (Ekim 2010)

Kayıp Dünya ve tanınmayan edebiyat!

2001’den bugüne Kayıp Dünya

2001 Yılında yola çıkan Kayıp Dünya, yenilenerek yoluna devam ediyor. İşte yayının sundukları…

Yayın hayatına 2001 yılında başlayan Kayıp Dünya, o tarihte bilim kurgu, fantastik kurgu ve mitoloji konularını ele alan ilkelektronik dergilerden birisi oldu. Edebiyat dünyasında hafife alınan konulara dair ağırbaşlı makaleler ve öyküler okurlarla buluşturularak, bu türlerin Türkiye’deki bilinirliğine katkıda bulunuyor. Genç yazarların kendilerini gösterebilecekleri bir er meydanı olması dışında, deneyimli yazarlar da eserleri ile Kayıp Dünya’ya destek olmakta. Sürekli güncellenen mitoloji sözlükleri bölümü ile de büyük bir elektronik kütüphane olma yolunda ilerliyor.

Röportajlar bölümünde, kendi dalında isim yapmış, özellikle yabancı yazar ve çizerler ile yapılan sohbetlere ulaşma imkanınız mevcut. Bu röportajlar gönüllü KD yazarları tarafından doğrudan sanatçılarlairtibata geçilerek yapılmış.

Piyasaya yeni çıkmış kitapların tanıtıldığı bölüm sayesinde, fantastik kurgu, bilim kurgu ve mitoloji türünde okuyucunun beğenisine sunulan kitaplardan haberdar olabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde detaylı kitap incelemelerini de kapsayacak bu bölüm ümit vaat etmekte. Çizgi roman, anime ve manga düşkünleri için de sevindirici bir haber var. Çok yakın zamanda bu türler hakkında yazılmış inceleme yazılarını ve makaleleri Kayıp Dünya sayfalarında sık sık görmeye başlayacaklar..

http://www.chip.com.tr/konu/kayip-dunya-ve-taninmayan-edebiyat_23293.html

Kendi yazılarınızı yollayabilirsiniz

Kayıp Dünya‘yı sosyal paylaşım ağlarından takip edenler sadece okumakla yetinenlerden biraz daha şanslı zira sürpriz zamanlarda kitap ödüllü yarışmalar düzenleniyor.

Twitter, Facebook ve Friendfeed üzerinden duyurulan bu yarışmalarda, kimi zaman enhızlı ve doğru şekilde soruyu cevaplayanlar, kimi zaman da çekilişle doğru cevabı verenler ödülün sahibi oluyor. Bilgilerinizi sınamak ve hediyelere sahip olmak için sitenin ana sayfasındaki butonlar aracılığıyla Kayıp Dünya’yı takip etmeye başlayabilirsiniz.

Sitede sadece okuyucu olarak kalmak size yetmiyorsa yazarlık sekmesini tıklayarak, Kayıp Dünya’da yazarlık için gereken şartları okuyabilir ve onaylı yazarlar arasında yerinizi alabilirsiniz. Bu sanal dergiyi oluşturan türlere (Bilim kurgu, fantastik veya mitoloji) ait makalelerinizi, inceleme yazılarınızı veya varsa öykülerinizi gönderebilir, ya da sitede olması gerektiğini düşündüğünüz diğer alt başlıklar hakkında yazılar hazırlayarak, yeni bölümlerin eklenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

http://www.chip.com.tr/konu/kayip-dunya-ve-edebiyat-kendi-yazilarinizi-yollayabilirsiniz_23293_2.html

Az bilinen edebiyat türleri

Kayıp Dünya’nın eski bölümlerine ve yayınlanmış tüm yazılarınaarşiv bölümünden ulaşmak mümkün. Yazar adına göre ya da tarih sırasına göre yazıları görüntüleme seçeneğiniz var. Site, geniş arşivini okuyucuları ile paylaşarak, benzerleri arasında fark yaratmaya çalışıyor.

İlgilileri bilecektir, Kayıp Dünya ile aynı konularda yayın yapan e-dergilerin sayısı henüz yeter düzeyde değil, fakat hali hazırda yayında olan dergiler birbirleri ile rekabet içine girmektense, bilim kurgu, fantastik kurgu, mitoloji ve buna benzer türleri sevdirmek adına işbirliği içinde çalışmayı yeğliyorlar. Bir sanal yayında meydana gelengüzel gelişmeleri diğerlerinde de haber olarak görmek mümkün. Bu durum elbette en çok okurlara fayda sağlıyor ve az bilinen edebiyat türlerinin tanıtılmasında büyük önem taşıyor.

Daha fazlasını görmek için Kayıp Dünya…

http://www.chip.com.tr/konu/kayip-dunya-ve-edebiyat-az-bilinen-edebiyat-turleri_23293_3.html

ntvmsnbc2NTVMSNBC -KÜLTÜR SANAT / EDEBİYAT (Kasım 2009)

‘Kayıp Dünya’ yeniden açıldı

Fantastik ve bilimkurgu edebiyatı tutukunlarının buluştuğu kayipdunya.com tekrar yayında.

Güncelleme: 14:24 TSİ 12 Kasım. 2009 Perşembe

 

İSTANBUL – 2001 yılından itibaren aylık olarak yayınlanan ve daha sonra bir süre ara veren internet dergisi ‘Kayıp Dünya’ forum ve bloglardan gelen yoğun istekler sonucu yayın hayatına geri döndü.

Sitede daha önce, yerli ve yabancı, dünyaca ünlü yazarlarla röportajlar, fantastik, bilimkurgu türlerinde yayınları olan tüm yayınevlerinin sponsorluğunda düzenlenen okurlara kitap hediye edilen yarışmalar yer alıyordu.

Yazar adaylarının da düşünüldüğü sitede yazarlık ve profesyonel öykü yazarlarının kılavuzluğunda yazarlığa giriş dersleri de tekrar başlayacak. Bunun yanı sıra Kayıp Dünya’da tüm eski uygulama ve bölümlerin de geri geleceği müjdelendi.

Daha önce özel röportajları yayınlanan, ünlü Ejderha Mızrağı (Dragonlance) ve Kara Elf Üçlemesi serilerinin yazarları Margaret Weis ve R. A. Salvatore gibi uluslararası yazarların da Kayıp Dünya okurlarına sürpriz yazıları olabilecek.

Mitoloji, bilimkurgu ve fantastik edebiyattan hoşlanan ve hayal gücüyle beslen herkes www.kayipdunya.com ‘a uğrayabilir.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25020482/

pcworldPC WORLD – WEB WORLD (Ekim 2002)

Bilimkurgu, fantezi ve mitolojiyle ilgilenenlerin muhakkak ziyaret etmesi gerektiğine inandığımız br adres.

Aylık olarak güncellenen Kayıp Dünya, online fantezi, bilimkurgu ve mitoloji dergisi olarak yayın yapıyor. Her ay yazıları yenilenen sürekli yazarların yanı sıra okurların gönderdiği makale ve yazılara da dergide yer veriliyor. Amacı, bilimkurgu, fantezi edebiyat ve mitoloji konusunda referans oluşturmak olan Kayıp Dünya‘daki ilgi çekici yazı dizilerinin biri de “Yazarlık dersleri”


chipCHIP DERGİSİ – GÜNÜN SİTESİ (7 Temmuz 2002)

Kayıp Dünya’nın Vampirleri
15 günde bir yayınlanan bir fantezi, bilimkurgu ve mitoloji dergisi olan Kayıp Dünya, bu dallarda bir çok hikaye ile internette okuyucu kitlesini oluşturuyor.

8 adet kalıcı yazarı olan derginin aslında birsürü yazarı var. İsteyen bu dallarda olan öykülerini bu siteye göndererek yayınlatabilir.Yazıların yanı sıra sitede 4 bölüm daha var. Bunlar Kitap, Sohbet, Resim Galerisi ve Mitoloji sözlüğü. Hikayeleri özellikle tavsiye ederim çünkü gerçekten garip geliyor dinazorları, vampirleri veya büyücüleri okumak. Garip ama güzel…

Unutmadan şunu da belirtmeliyim; sitenin bir aktivitesi de yazarlık dersleri vermesi. Bilimkurgu ve fantezi yazarı olmak isteyenlere bir önbilgi olabilir.


cnnturkCNN TURK (27 Kasım 2001)

Sitemiz CNN TURK’te tanıtıldı.
İnternet programlarında sitemize geniş yer verdikleri için program sorumlularına teşekkür ederiz.


trtTRT RADYO-1 (8 Kasım 2001)

Sitemiz, TRT Istanbul Radyosun’da, “Gecenin İçinden” programının “Net var net yok” köşesinde canlı yayında tanıtıldı. Sitemizi temsilen, konuşmacı olarak, X-Files bölümü editörümüz Kemal Uğurel katıldı. Bize yarım saatlik canlı yayında yer veren Ali Fuat Gülmez‘e teşekkür ederiz.


gameshow

GAMESHOW DERGİSİ (Haziran 2001 – Sayfa : 50-51)

Yeni Fantezi, Bilim-kurgu ve Mitoloji dergimiz Kayıp Dünya‘nın 2. Sayısı çıktı. RPG / FRP dünyasıyla uzaktan yakından bir ilginiz varsa, mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu konularla ilgilenmeseniz bile iyi bir başlangıç noktası olabilecek site amatör ruhla profesyonelliği harmanlamış ve oldukça sade, düzenli bir dizaynla okuyucusuyla buluşmuş.


ntvmsnbcNTVMSNBC ve NTV E-Net Programı (12 Haziran 2001 günü ve haftası)

Kayipdunya.com
Fantezi edebiyatı Türkiye’de giderek daha çok ilgi çekiyor. Bu tür eserlerin beyaz perdeye aktarılması ilgiyi sürekkli artırıyor. İnternet sayesinde aradığımız her bilgiyi elimizin altında bulabildiğimiz gibi fantezi edebiyatı ve mitolojiyle ilgili pek çok site de sanal alemde hizmet veriyor.

http://www.kayipdunya.com her hafta güncellenen ve internet üzerinden yayın yapan online fantezi, bilimkurgu ve mitoloji dergisi. Bu siteden her hafta yazılarını takip edebileceğiniz yazarların yanı sıra, site ziyaretçilerinin de bilim kurgu, fantezi edebiyatı ve mitolojiyle ilgili yolladığı makale ve yazıları okuyabilirsiniz.

e-netBu haftaki bilim kurgu bölümünde tüm dünya çapında geniş hayran kitlesine sahip olan Star Wars filminin bilgisayar oyunları tanıtılıyor. X-files bilim kurgu dizisinin de tanıtıldığı site bir çok değişik mitolojik yazılara da geniş yer ayırıyor.

www.kayipdunya.com’un amacı fantazi edebiyatı, bilim kurgu ve mitoloji alanında zengin bir arşiv oluşturarak portal görevi görmek.
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/88254.asp


radikalRADİKAL GAZETESİ ve RADİKAL İNTERNET SİTESİ (10 Haziran 2001 günü ve haftası)

Başka Bir Aleme Doğru

radikal_kd

Site hem tasarımı, hem de içeriğiyle ender bulunabilecek düzeyde titiz ve başarılı. İlgilendiği konuysa Türkiye’de yeni yeni yeşermeye ve popülerleşmeye başlayan FRP ve geleneksel bir kitleye sahip bilimkurgu. Site bir fanzin mantığıyla hazırlanıyor ve 15 günde bir güncelleniyor. Dışarıdan yazı da kabul edilen Kayıp Dünya, bu ay 3. sayısını yayımlamış. Özellikle FRP, yani Fantasy Role Playing sözcüğünü duyunca gözleri parlayanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir kaynak. Mitolojik kökenli efsaneler açısından da kabarmaya başlayan dosyaları var.

Son Yazılarımız

44. Sayı Spotify’da

44. Sayı Spotify'da